HockeyNews
PLUS

Så ska Zetterlund få igång produktionen

(6170) Fabian Zetterlund
Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2019

FacebookXWhatsApp

JVM-forwarden Fabian Zetterlund har haft en stökig säsong så här långt. I en intervju med HockeyNews.se berättar 19-åringen om den skrala poängproduktionen, uttåget ur JVM och så sammanfattar han åren i juniorlandslagen. 
– Man har skaffat kompisar för livet – och det är något jag uppskattar väldigt mycket, säger han till HockeyNews.se. 

Presenteras i samarbete med ATG

Inför säsongen spåddes Färjestads unge forward Fabian Zetterlund få sitt genombrott. Men säsongen fick en tvär vändning i en match mot Djurgården den 20 oktober när 19-åringen föll illa i en närkamp. Det konstaterades att korsbandet var av och att JVM var i fara. 

Men, mirakulöst nog lyckades 19-åringen återhämta sig till mästerskapet och trots uttåget i kvartsfinalen mot Schweiz är Zetterlund nöjd med sin egen prestation genom turneringen. 

– Personligen tycker jag att jag spelade ett tryggt spel. Jag var bra både bakåt och framåt, och även om det inte syntes på poängproduktionen, så tycker jag att vår femma spelade bra. Vår femma kunde de stoppa in lite här och var – och det var precis den kedja vi ville vara. Lagets prestation var riktigt bra ända fram till kvartsfinalen, säger han och fortsätter: 

– Sen var det lite oturligt att vi åkte ut i kvartsfinalen, men det är sånt som händer och något man får ta lärdom av. 

Förlusten mot Schweiz var också den sista matchen tillsammans med spelarna födda 99 i juniorlandslags-sammanhang. 

– Vi har varit ett jäkligt skönt gäng genom åren. Alla har tagit sina roller och gjort det bästa de kan. Det var lite synd att vi fick det här slutet. Men det gäller att se det positiva i det, man har skaffat kompisar för livet – och det är något jag uppskattar väldigt mycket. 

Nu är Fabian Zetterlund tillbaka i vardagen med Färjestad, där det såhär långt blivit blott tre poäng på femton SHL-matcher. 

– Fram tills skadan tycker jag att vår kedja med (Oskar) Steen och (Gustav) Rydahl presterade riktigt bra, säger han. 

Hur ska du göra för att få igång poängproduktionen igen?

– Det handlar om att fortsätta jobba utanför isen med fysen och sådär. Jag känner att jag steppat upp träningen nu efter JVM. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka i full form snart. 

Under torsdagen gästar värmlänningarna Frölunda i ett riktigt klassikermöte – en match som väntas bli utsåld.

– Vi har en bra chans att ta tre poäng, det är det vi satsar på. Jag tycker att vi fått ihop laget bra efter förlusterna den senaste tiden. Vi ska fortsätta på det spåret, säger Fabian Zetterlund,  som hoppas på en tajt match ikväll: 

– Jag hoppas att det blir en fartfylld match med mycket känslor. Det gör hockeyn roligare. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!